שליטה מרחוק:

תמיכה לרשתות

הקמה ותחזוקת רשתות

רשת מחשבים היא דרך לשתף משאבים, (בין אם דרך כבלי תקשורת פיזיים או אלחוטית).

החל ברשת הפשוטה ביותר – רשת ביתית המשמשת בדרך כלל לשיתוף אינטרנט לכל המחשבים בבית ובמקרים המתוחכמים יותר שיתוף מדפסות ושיתוף קבצים בין המחשבים בבית.

מני כגן - טכנאי מחשבים

רשת מתקדמת יותר הינה רשת בעסק קטן, בינוני או גדול שבה יש את כל המרכיבים שצויינו קודם וגם שיתוף מאגרי מידע של תוכנות בעסק, שיתוף יומנים וקבלת דואר לשם כך יש צורך בשרת מתאים, פעם למטרות אלו היה צורך בשרת פיזי אבל היום ישנם שרתים וירטואלים בעלות חודשית לכל ישום רשת אפשרי ובכל סדר גודל אפשרי.


רשתות גדולות יותר המקושרות החוצה בין אם לאתרי חברה אחרים או גורמים חיצוניים אחרים מחייבות אמצעי מיגון, למנוע מגורמים חיצוניים להגיע לחומר החשוב בחברה ולשם כך קימים אמצעים כמו חומות אש למיניהן ועוד.

רשתות כאלו דורשות תמיכה מלאה ורצופה ידי טכנאי מחשבים מקצועיים (מחלקת מחשוב מיוחדת היושבת באירגון עצמו ואחראית לתחזוקת המערכות השונות).
ישנן רשתות בתצורות שונות לצרכים שונים, ולא כל תצורה המתאימה לשכן מתאימה גם לנו או לשכן אחר.
רמת ידע ומקצועיות בבחירת תצורת הרשת המתאימה, להיום ולעתיד לבוא תחסוך ממון רב, זמן תגובה איטי, ואולי אפילו השבתות מיותרות. בחירת תשתית, נתב, וציוד פיצול בצורה נבונה ועל פי הצרכים יובילו לחיסכון באמצעים ותקציב ולתמורה מקסימאלית.
קו אינטרנט מהיר יותר לא תמיד יהווה פתרון ולעיתים אף יהווה בעיה.

מאמרים נוספים >>>

מיכל קוצ'ינסקי עו"ד-נזקי גוף

פניתי למני היקר בעקבות בעיה במחשב במשרדי. מני, באדיבות ובסבלנות השתלט מרחוק על הבעיה ומצא לה פתרון אפקטיבי, מהיר וכמובן מקצועי. אני ממליצה בחום על

נירה ירושלמי

המחשב איטי, שולח אזהרות שאני מנסה להתעלם מהן, עד שנשברתי, הזמנתי את מני, והא בא עם חיוך ענק על הפנים הפעיל את קסמיו וראה זה

רינת הייטנר – סטייליסטית re styling

זמינות, אמינות, מקצוענות.. אין מילים. מה שטכנאים בשלט רחוק לא הצליחו לתקן, וגם היה מי שכבר לקח אליו לבדיקה 10 ימים ולא תיקן…, מני הגיע